Memories of Hibs V Celtic 1966

Thai Tim

If ye compared ma da wi Rab C Nesbitt ye wid think Rab wiz posh. He wiz a miner fi the auld school, a heavy drinker and chain smoker, unfiltered Capstans & Woodbines were his favorite and he would smoke them doon te the last draw so his fingers were aw stained black n' broon wi the nicotine. He hud produced 7 bairns and ma ma's place was in the kitchen peelin' tatties and making pots o' tea. Ah canny remember ma da ever setting foot in the kitchen, even if he wanted a drink o' water he would get somebody to bring it te him. It wiz a cauld October Saturday morning, Celtic were gonny be playin' Hibs at Easter Road and he wanted te go but he wiz skint having spent his wages in the pub the night afore. Ah remember he wiz lying oan the couch so we hud te sit oan the flair and as he lay there, coughin n' fertin, he kept trying to get my maw te gee him some money te go te the match, but she wiznae huven any o' it. "De ye want te see the bairns starve aw week just soas you can go te an effin fitbaw match" she argued, and ah knew she meant it cos' ah didnae normally hear her swear like that. Ah wiz gettin' aw nervous wondering if it wiz aw gonny kick aff when he came up with his scheme...

Ma sister had a Seturday joab working oan the meat counter in Woolies oan Princes Street. The plan wiz we wur te go there aboot 1pm, a couple o' oors afore the match. When she saw ma da she wiz te come ower te serve him, no lettin' oan she knew him. He wid buy a couple o' pies n' gee her a pound but she wiz te gee him change back o' a fiver. "Nut ahm no dayin' it" ma sister protested, and ah need te go ahm gonny be late fur ma work, but ma Da shouted efter her as she left the door that he wid be there and she better dae what's she's telt or there wid be hell te play!

Me and ma da goat oan the SMT green bus and goat oaf at the Bridges just afore Princes Street. Efter payin the bus fare ah think aw he hud left was the pound he was gonny use te dae the switcheroo in Woolies. He goat the pound fe ma maw promising to pay her back efter he swapped it fur a fiver (aye right!) So we both nervously entered Woolies and went up the stairs te the second flair meat counter, ah wiz only 11 and felt sick wi nerves. Ah saw ma sister and she spotted us. Ah immediately felt sorry fur her cos' ah could see the fear oan her wee face. Per sowel.

She came ower n' ma Da sterted te panic! He looked arooned but he couldnae see ony pies. "Ahl hae a pound o' that meat hen" he said pointing to what he thought was cauld meat or ham o' some kind. She pit the meat oan the scales, wrapped it wi white paper and asked fur something like half a croon. He handed ower the pound looking as suspicious as fuck but she went te the till and sure enough came back wi a load o' change, she geed him change o' a fiver jist as he hud telt her te dae. Ma Da put the meat and the money in his poakit and we left the store.

In these days entrance te a fitbaw match wiz aboot 10 bob and ah wid get lifted ower so ma Da noo hud enough fur a few beers n' ah goat a wimpy burger. Ah waited oan him ootside the Cafe Royal then we walked doon Leith Walk te the match. When we goat inside we managed te find a good spot soas ah could see and it turned oot te be a great match. Hibs went 1-0 up but we were 4-1 up by half time and we eventually won 5-3, wee Jinky wiz superb and Joe McBride scored 4. Basically ah wiz privileged to be witnessing the core o' the Lisbon Lions and ye canny help wonder if the Lions would have been even better wi McBride instead o' Wallace.

Anyways, as usual my da was chain smoking his Woodbines while coughing aw through the match. At half time he pulled the cauld meat from oot o' his poakit, and he offered me some. He said ah think its spam or ham o' some soart, he hudny a clue. He put in his false teeth, took a few slices, put them in his mooth and sterted chewin. Ah took a wee bit but soon realized it wisnae ham it was raw streaky bacon! Just at that point ma Da sterted coughin, but it wiz even worse than his normal cough. The coughing grew mare and mare ferocious, his face sterted turning purple n' blue. Supporters were patting him oan his back looking concerned. Next thing ma da put his his two fingers way doon his throat and he started pulling oot the streaky bacon. "Aw naw!" screamed a fan, "he's coafin' his fucking guts up!"

If ye compared ma da wi Rab C Nesbitt ye wid think Rab wiz posh. He wiz a miner fi the auld school, a heavy drinker and chain smoker, unfiltered Capstans & Woodbines were his favorite and he would smoke them doon te the last draw so his fingers were aw stained black n' broon wi the nicotine. He hud produced 7 bairns and ma ma's place was in the kitchen peelin' tatties and making pots o' tea. Ah canny remember ma da ever setting foot in the kitchen, even if he wanted a drink o' water he would get somebody to bring it te him. It wiz a cauld October Saturday morning, Celtic were gonny be playin' Hibs at Easter Road and he wanted te go but he wiz skint having spent his wages in the pub the night afore. Ah remember he wiz lying oan the couch so we hud te sit oan the flair and as he lay there, coughin n' fertin, he kept trying to get my maw te gee him some money te go te the match, but she wiznae huven any o' it. "De ye want te see the bairns starve aw week just soas you can go te an effin fitbaw match" she argued, and ah knew she meant it cos' ah didnae normally hear her swear like that. Ah wiz gettin' aw nervous wondering if it wiz aw gonny kick aff when he came up with his scheme...

Ma sister had a Seturday joab working oan the meat counter in Woolies oan Princes Street. The plan wiz we wur te go there aboot 1pm, a couple o' oors afore the match. When she saw ma da she wiz te come ower te serve him, no lettin' oan she knew him. He wid buy a couple o' pies n' gee her a pound but she wiz te gee him change back o' a fiver. "Nut ahm no dayin' it" ma sister protested, and ah need te go ahm gonny be late fur ma work, but ma Da shouted efter her as she left the door that he wid be there and she better dae what's she's telt or there wid be hell te play!

Me and ma da goat oan the SMT green bus and goat oaf at the Bridges just afore Princes Street. Efter payin the bus fare ah think aw he hud left was the pound he was gonny use te dae the switcheroo in Woolies. He goat the pound fe ma maw promising to pay her back efter he swapped it fur a fiver (aye right!) So we both nervously entered Woolies and went up the stairs te the second flair meat counter, ah wiz only 11 and felt sick wi nerves. Ah saw ma sister and she spotted us. Ah immediately felt sorry fur her cos' ah could see the fear oan her wee face. Per sowel.

She came ower n' ma Da sterted te panic! He looked arooned but he couldnae see ony pies. "Ahl hae a pound o' that meat hen" he said pointing to what he thought was cauld meat or ham o' some kind. She pit the meat oan the scales, wrapped it wi white paper and asked fur something like half a croon. He handed ower the pound looking as suspicious as fuck but she went te the till and sure enough came back wi a load o' change, she geed him change o' a fiver jist as he hud telt her te dae. Ma Da put the meat and the money in his poakit and we left the store.

In these days entrance te a fitbaw match wiz aboot 10 bob and ah wid get lifted ower so ma Da noo hud enough fur a few beers n' ah goat a wimpy burger. Ah waited oan him ootside the Cafe Royal then we walked doon Leith Walk te the match. When we goat inside we managed te find a good spot soas ah could see and it turned oot te be a great match. Hibs went 1-0 up but we were 4-1 up by half time and we eventually won 5-3, wee Jinky wiz superb and Joe McBride scored 4. Basically ah wiz privileged to be witnessing the core o' the Lisbon Lions and ye canny help wonder if the Lions would have been even better wi McBride instead o' Wallace.

Anyways, as usual my da was chain smoking his Woodbines while coughing aw through the match. At half time he pulled the cauld meat from oot o' his poakit, and he offered me some. He said ah think its spam or ham o' some soart, he hudny a clue. He put in his false teeth, took a few slices, put them in his mooth and sterted chewin. Ah took a wee bit but soon realized it wisnae ham it was raw streaky bacon! Just at that point ma Da sterted coughin, but it wiz even worse than his normal cough. The coughing grew mare and mare ferocious, his face sterted turning purple n' blue. Supporters were patting him oan his back looking concerned. Next thing ma da put his his two fingers way doon his throat and he started pulling oot the streaky bacon. "Aw naw!" screamed a fan, "he's coafin' his fucking guts up!"

I'm sure it wisnae 10 Bob Tae get intae a fitbaw match in 1966

Ticket for Scittish Cup final in 1973 Wiz 75p 15 Bob

Billy McNeill's testimonial v Liverpool in 1974 was 40p

I'm sure it wisnae 10 Bob Tae get intae a fitbaw match in 1966

Ticket for Scittish Cup final in 1973 Wiz 75p 15 Bob

Billy McNeill's testimonial v Liverpool in 1974 was 40p

Do you think it was about 5 shillings? 5 A fiver was a lot of money then, you could buy about 4 pints for a pound.

Now come to think of it your right, I can remember my Da complaining the cost of beer (he drank McEwans Export) went up to half a crown a pint = 8 beers a pound. Pale Ale was 2/3d - I drank Tennents lager when I started drinking, hated McEwans.

Must of been around 1966 I remember my Da sending me down to the van for 20 Embassy Tipped and recollect they were 4/6 (22 1/2p) Changed days right enough

I stopped smoking on 24th August 1986

B&H were £1.65 for 20,? I was on 30 a day so I put the £16 a week I'd have spent in a coffee jar

We went to Hong Kong about 5 weeks later and I bought myself a Canon SLR camera with the money I saved

Wish to fuck I never started smoking

I stopped smoking on 24th August 1986

B&H were £1.65 for 20,? I was on 30 a day so I put the £16 a week I'd have spent in a coffee jar

We went to Hing Kong about 5 weeks later and I bought myself a Canon SLR camera with the money I saved

Wish to fuck I never started smoking

Wit ?went to hing kong and bought a camera?way £80 brick...sure it wizny 1936..??

Still got the camera Canon T70

I think I had to out £50 or something to it

It was dirt cheap over there then

Went back 2 years ago Had to arrange a fuckin' mortgage to go out for dinner

Now come to think of it your right, I can remember my Da complaining the cost of beer (he drank McEwans Export) went up to half a crown a pint = 8 beers a pound. Pale Ale was 2/3d - I drank Tennents lager when I started drinking, hated McEwans.

Aw pish water. ?